Ο «Οδυσσέας» στην Σίνδο για την παιδική κακοποίηση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο - XALASTRARADIO.GR

24 ΩΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑ

live

Live

Hot

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Ο «Οδυσσέας» στην Σίνδο για την παιδική κακοποίηση και την ασφάλεια στο διαδίκτυοxalastraradio.gr

Στο Δήμο Δέλτα θα βρίσκεται από τις 4 έως και τις 8 Απριλίου 2016 ο «Οδυσσέας», το 1ο κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας. Η δράση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δέλτα και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, στο κέντρο της Σίνδου.
Οι μαθητές που θα έρθουν, θα έχουν τη δυνατότητα σε ομάδες να πληροφορηθούν, όχι μόνο για τις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός μας για τη δική τους προστασία αλλά και να ενημερωθούν για την Παιδική Κακοποίηση και την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με τρόπο διαδραστικό, κάνοντας χρήση των Νέων Τεχνολογιών, εντός του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών στη χώρα μας, με δεδομένο ότι ο Οργανισμός επιθυμεί να έχει φυσική παρουσία σε κάθε σημείο στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη νέα τάση που καθιστά την τεχνολογία βασικό «εργαλείο» εκπαίδευσης και χρησιμοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας, δημιούργησε τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας.
Ο «Οδυσσέας» αποτελεί ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα «εργαλείο» απόλυτα ασφαλές για κάθε επισκέπτη, μικρό και μεγάλο, με απόλυτη αυτονομία και εξοπλισμένο με:
• Τηλεφωνικό κέντρο
• Φωτοβολταϊκό σύστημα εναλλακτικής ενέργειας
• Δορυφορική κεραία για μεταφορά δεδομένων
• 10 κάμερες εσωτερικά και εξωτερικά του οχήματος (εκ των οποίων 1 ρομποτική)
• 35 θέσεις εργασίας με πρόσβαση internet
• smart TVs