Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα για το κέντρο μετεγκατάστασης Διαβατών - XALASTRARADIO.GR

24 ΩΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑ

live

Live

Hot

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα για το κέντρο μετεγκατάστασης Διαβατών


 
xalastraradio.grΤη στενή και διαρκή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου με τη Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Διαβατών - Ν. Μαγνησίας για το θέμα του Κέντρου Μετεγκατάστασης στο πρώην στρατόπεδο 1090 (Αναγνωστοπούλου) αποφάσισε ομόφωνα
το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, έλαβαν το λόγο δύο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και δύο κάτοικοι των Διαβατών, ενώ κατατέθηκε έγγραφο με δέκα θέματα σχετικά με την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και την ενημέρωση των κατοίκων.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ε. Φωτόπουλος, εκφράστηκε θετικά για την ομόφωνη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου να ενισχυθεί η συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή. Ενημερώνοντας το σώμα και τους κατοίκους για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, για το χρονικό διάστημα μετά την έλευση των προσφύγων στα Διαβατά, τόνισε ότι:

  1. Η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Ιωνίας – Καλλιθέας, στη Ν. Μαγνησία, ενισχύθηκε με 22 άτομα.
  2. Οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ αυξήθηκαν και η παρουσία στα Διαβατά και στη Ν. Μαγνησία είναι πλέον συχνή.
  3. Ξεκίνησε συνεργασία με εταιρία σεκιούριτι για τη φύλαξη των σχολικών μονάδων.
  4. Η μελέτη που κατέθεσαν οι κάτοικοι για την εγκατάσταση ΑΤ στα Διαβατά θα παρουσιαστεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.
  5. Το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας με τουλάχιστον 20 άτομα προσωπικό, θα τεθεί άμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.