Δημιουργείται το πρώτο ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Δέλτα - XALASTRARADIO.GR

24 ΩΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑ

live

Live

Hot

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Δημιουργείται το πρώτο ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Δέλταxalastraradio.grΗ δημιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας), το οποίο θα λειτουργήσει στο χώρο του ΚΕΠ Σίνδου, με δράσεις όμως που θα εκτείνονται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα.


Ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος τόνισε σχετικά: «Θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως ενισχυτικό και συνάμα βοηθητικό προς τους θεσμούς, είτε της παιδείας είτε του πολιτισμού είτε του αθλητισμού είτε της υγείας, και θέτουμε τις δυνάμεις μας προς το σκοπό αυτό. Στα δύο Κέντρα Υγείας, Διαβατών και Χαλάστρας, προσθέτουμε μια νέα δομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στο επίπεδο της συμβουλευτικής και της πρόληψης».  

«Μετά από έναν και πλέον χρόνο λειτουργίας των πρώτων ΚΕΠ Υγείας στην Ελλάδα, είναι σημαντική η δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία, στον Δήμο Δέλτα. Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένας θεσμός, που απευθύνονται σε υγιείς πολίτες πριν αυτοί νοσήσουν, εισάγοντας τον προ-συμπτωματικό έλεγχο στην ζωή όλων των πολιτών. Σε αυτά ο κάθε Δημότης θα μπορεί να ενημερωθεί για πλήθος ασθενειών που δύνανται να είναι επικίνδυνες για την Υγεία του, μέσω μόνο μιας επίσκεψης ή της συμμετοχής στις διάφορες εκδηλώσεις – ημερίδες – ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, τις οποίες το Κέντρο Πρόληψης Υγείας θα αναλάβει” δήλωσε από την πλευρά του ο εισηγητής - Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Τσουμπάρης.Η παρέμβαση των ΚΕΠ Υγείας στοχεύει στην ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού παρεμβάσεων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου (ΠΦΥ). Οι υπηρεσίες που, μεταξύ άλλων, θα παρέχει το Δημοτικό ΚΕΠ Υγείας είναι:

i. Ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για την Πρόληψη των Νοσημάτων και την Προαγωγή της Υγείας, βάσει τεκμηριωμένων οδηγιών (πρωτοκόλλων), που θα βασίζονται σε επίσημα πρωτόκολλα του ΕΣΥ

ii.Προσανατολισμός και ενημέρωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας